“Deze baan is mij op het lijf geschreven!”

Tot 2017 werkte Daniëlle Weda als schoonmaakster. Doordat ze last kreeg van haar gewrichten, zocht ze naar ander werk. Een beroepentest wees uit: werken in de natuur en met kinderen zou perfect bij haar passen. Ter oriëntatie meldde zij zich aan als vrijwilliger bij Kinderboerderij De Höfte en daar kwam zij in contact met Kinderopvang Buitenspelen. Ze liep een keer rond, draaide mee en vond het werken hier fantastisch! Dus startte ze met de opleiding Pedagogisch Medewerker en ging drie dagen per week stagelopen bij Kinderopvang Buitenspelen. In 2019 kreeg zij een vaste baan aangeboden en toen wist ze
het zeker: deze carrièreswitch is de beste keuze die zij ooit gemaakt heeft!

Liefde voor de natuur
Daniëlle: “Als kind droomde ik weleens van boswachter worden. Want ik was altijd buiten in de natuur. Het bos in, hutten bouwen, in bomen klimmen, een vuurtje maken of beestjes zoeken; ik kon er uren mee bezig zijn. Met mijn ouders gingen we altijd kamperen. Daar heb ik hele goede herinneringen aan. Dus doe ik dat nu nog steeds met mijn eigen kinderen. Ik geniet zo van het buitenleven!”

Grenzen verkennen
“Kinderen kunnen zo veel leren in de natuur. En dat is fantastisch om te zien. Het is een speeltuin met onbegrensde mogelijkheden, waar ze zich niet alleen fysiek maar ook mentaal ontwikkelen. Bij Kinderopvang Buitenspelen zien we dagelijks dat kinderen hun grenzen verkennen. Als ze voor het eerst bij ons komen, zijn ze soms bang om vies te worden. Maar als ze zien hoe de andere kinderen lekker spelen in de modder of het zand, gaan ze er al snel in mee. Durven ze niet van de glijbaan? Dan helpen we hen. Ook wanneer een kind iets wil zeggen maar dat spannend vindt. Het is geweldig om dit proces van dichtbij te mogen begeleiden!”

Worden wie je bent
“Ik zeg altijd: we leren hier de kinderen te worden wie je bent. De één houdt van beestjes, de ander juist van bewegen. Sommige zijn graag wat meer aanwezig, andere voelen zich fijner op de achtergrond. Doordat we dagelijks met 15 kinderen buitenspelen, zien we elkaars verschillen. Iedereen mag er zijn en respect voor elkaar vinden wij erg belangrijk. Door veel buiten te spelen kan ieder kind bij zichzelf ontdekken hoe hij in elkaar zit en waar hij het meest van geniet. Ik geniet ervan om dit te mogen observeren.”

Zelf het grootste kind
“Het grootste kind? Dat ben ik zelf! Ik vind het nog altijd geweldig om met stoepkrijt aan de slag te gaan, mooie zandkastelen te bouwen op Het Hulsbeek of samen met de kinderen te zingen in de bakfiets. Als iemand mij vraagt wat ik graag voor mijn verjaardag wil, dan zeg ik: een middag naar het klimbos. Deze baan is mij op het lijf geschreven!”

Heb je een vraag?

Zijn er misschien onduidelijkheden waar je meer informatie over wilt hebben? Bekijk de veelgestelde vragen of stel je vraag online!

Stel je vraag

Laat jouw kind spelen, ontdekken, leren en doen

Kom gerust eens sfeer proeven of meld jouw kind direct aan!

Contact opnemen