Onze kernwaarden

Speel

Wij vinden het belangrijk dat kinderen zo lang mogelijk ongestoord kunnen spelen en dat zij de gebeurtenissen van de dag kunnen verwerken in hun spel. Ongestoord spelen houdt in dat het spel een natuurlijk begin en eind heeft, zonder onderbroken te worden door een volwassene.

Ontdek

Elk kind heeft het recht om de wereld op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo te ontdekken. De wereld ontdekken is een groot avontuur. We gunnen kinderen dat zij dat zoveel mogelijk buiten kunnen doen.

Leer

Kinderen leren spelenderwijs omgaan met verschillende situaties en vaardigheden. Door kinderen te begeleiden en veilige handelingen aan te leren, staan ze steviger in hun schoenen. Nu, maar ook later als ze volwassen zijn.

Doe

We stimuleren de zelfredzaamheid van kinderen door ze zelf oplossingen te laten bedenken. Hierdoor krijgen ze meer zelfvertrouwen. Kinderen zijn de toekomst en daarom zijn wij betrokken, bewust en gezond.

Zo ziet een dag bij ons eruit

Kinderopvang Buitenspelen bevindt zich in een agrarische omgeving, bij Kinderboerderij NME de Höfte in Oldenzaal. Dit is onze thuisbasis, een fijne ruimte vol gevarieerd en uitdagend speelgoed, leuke onderzoeksmaterialen en meer dan voldoende boekjes. Maar we gaan vooral veel op pad, de natuur in.

Onze ideale speelplek is namelijk een plek waar kinderen kunnen doen wat ze leuk vinden en waar ze vanzelf de natuur beleven. Een plek met een grasveld om te liggen om naar de wolken te kijken, madeliefjes te plukken en te voetballen. Met een bosje om verstoppertje te spelen en insecten te zoeken. Met losse takken om een hut te bouwen. Met dieren om naar te kijken of te knuffelen. Een plek waar kinderen worden uitgedaagd, waar ze hun creativiteit kwijt kunnen en waar ze zich te volle kunnen ontwikkelen. Door bewust elke dag een speelplek te kiezen – van de Engelse tuin tot het speelbos tot Erve Hulsbeek – komen we hier zoveel mogelijk aan tegemoet.

Esther Putter

Eigenaresse

Dit is Esther Putter en eigenaresse van Kinderopvang Buitenspelen.

Ze heeft al sinds 1994 ervaring in de Kinderopvang en het verveeld haar nooit. In die jaren heeft ze haar eigen visie ontwikkeld over kinderen opvoeden in de kinderopvang. Door gebruik te maken van de prachtige speelplekken die Oldenzaal te bieden heeft, ervaren kinderen letterlijk ruimte om zich te kunnen ontwikkelen.

Wat voor haar het werk zo leuk maakt?
“Ik geniet van de kinderen die groeien in hun zelfstandigheid, zelfredzaamheid, zelfvertrouwen en zelfbewustzijn. Kinderen die bijvoorbeeld eerst niet in de boom kunnen komen en dan na een paar weken ineens twee takken omhoog zijn geklommen. Die gezichten dan, geweldig!”

Dit is Daniëlle Weda. Ze begon in 2018 als vrijwilliger en werd zo enthousiast van de manier waarop wij opvang bieden dat ze zich heeft laten omscholen. Sinds 2019 heeft ze haar diploma (niveau 4) gehaald en werkt nu 4 dagen bij ons.

Wat voor haar het werk zo leuk maakt?
“Met veel plezier ga ik met de kinderen op pad om avonturen te beleven. Mijn werk geeft me veel uitdagingen, iedere dag is anders, het leukste vind ik dat alle kinderen verschillend zijn. Ik hou van het buitenleven en in alle weersomstandigheden plezier maken!
Ik begeleid kinderen graag in hun groei en vind het mooi om hun ontwikkeling te zien.”

Daniëlle Weda

Begeleidster

Rosa

Begeleidster

Dit is Rosa. Ze heeft ervaring in de kinderopvang en heeft een eigen gastouderopvang gehad. Sinds oktober 2021 werkt ze bij Kinderopvang Buitenspelen.

Wat voor haar het werk zo leuk maakt?
“De natuur is waar ik mij thuis voel. Elke dag in de opvang is weer anders, dat maakt het afwisselend en leuk. Ik ga graag met de kinderen naar buiten en samen leren en ontdekken we van wat moeder Natuur ons geeft. Ik geniet ervan om kinderen te zien genieten en groeien in hun ontwikkeling, allemaal verschillend en op hun eigen manier.”

Laat jouw kind spelen, ontdekken, leren en doen

Kom gerust eens sfeer proeven of meld jouw kind direct aan!

Contact opnemen