Esther Putter

Eigenaresse

Spelen, ontdekken, leren en doen

Alle kinderen hebben het recht om zichzelf te zijn. Kinderopvang Buitenspelen begeleidt hen in die ontwikkeling. We geven kinderen vertrouwen in hun eigen kunnen en helpen hen op te groeien. We doen dit in een uitdagende omgeving: de natuur. Daar creëren wij samen met, maar vooral ook voor kinderen fijne jeugdherinneringen.

Esther Putter

Onze kernwaarden

Speel

Wij vinden het belangrijk dat kinderen zo lang mogelijk ongestoord kunnen spelen en dat zij de gebeurtenissen van de dag kunnen verwerken in hun spel. Ongestoord spelen houdt in dat het spel een natuurlijk begin en eind heeft, zonder onderbroken te worden door een volwassene.

Ontdek

Elk kind heeft het recht om de wereld op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo te ontdekken. De wereld ontdekken is een groot avontuur. We gunnen kinderen dat zij dat zoveel mogelijk buiten kunnen doen.

Leer

Kinderen leren spelenderwijs omgaan met verschillende situaties en vaardigheden. Door kinderen te begeleiden en veilige handelingen aan te leren, staan ze steviger in hun schoenen. Nu, maar ook later als ze volwassen zijn.

Doe

We stimuleren de zelfredzaamheid van kinderen door ze zelf oplossingen te laten bedenken. Hierdoor krijgen ze meer zelfvertrouwen. Kinderen zijn de toekomst en daarom zijn wij betrokken, bewust en gezond.

Zo ziet een dag bij ons eruit

Kinderopvang Buitenspelen bevindt zich in een agrarische omgeving, bij Kinderboerderij NME de Höfte in Oldenzaal. Dit is onze thuisbasis, een fijne ruimte vol gevarieerd en uitdagend speelgoed, leuke onderzoeksmaterialen en meer dan voldoende boekjes. Maar we gaan vooral veel op pad, de natuur in.

Onze ideale speelplek is namelijk een plek waar kinderen kunnen doen wat ze leuk vinden en waar ze vanzelf de natuur beleven. Een plek met een grasveld om te liggen om naar de wolken te kijken, madeliefjes te plukken en te voetballen. Met een bosje om verstoppertje te spelen en insecten te zoeken. Met losse takken om een hut te bouwen. Met dieren om naar te kijken of te knuffelen. Een plek waar kinderen worden uitgedaagd, waar ze hun creativiteit kwijt kunnen en waar ze zich te volle kunnen ontwikkelen. Door bewust elke dag een speelplek te kiezen – van de Engelse tuin tot het speelbos tot Erve Hulsbeek – komen we hier zoveel mogelijk aan tegemoet.

Laat jouw kind spelen, ontdekken, leren en doen

Kom gerust eens sfeer proeven of meld jouw kind direct aan!

Contact opnemen