De leukste wandelroutes voor het hele gezin

De zomervakantie staat voor de deur, dus ga er lekker op uit in de natuur met je gezin! Want buiten zijn en buiten spelen is niet alleen goed voor je humeur, maar ook voor je gezondheid. Esther Putter, eigenaresse van Kinderopvang Buitenspelen: “Wandelen zet je letterlijk in beweging. Het brengt je uit je hoofd en in je lijf. Heerlijk om de vakantie mee te beginnen toch!” Speciaal voor jou hebben we de favoriete wandelroutes van Esther en haar gezin op een rijtje gezet. De paden op, de lanen in…

  1. Speelbos op recreatiepark Het Hulsbeek in Oldenzaal (2-4 km)

“Dit is een plek waar Kinderopvang Buitenspelen vaak naartoe gaat. Je ziet de kinderen gewoon genieten als ze door het speelbos rennen van het ene naar het andere klimtoestel. Over het water, op de kabelbaan, van de glijbaan af; het is altijd één groot feest als we hier naartoe gaan. Soms maken we het extra leuk met een themaspeurtocht door het speelbos. Dan hangen we vragen op aan bomen, die de kinderen dan moeten zoeken en beantwoorden. Altijd een succes!”

“Als we deze route lopen met kinderen, gaan we altijd even van de gebaande paden af. Hier aan de voet van de Tankenberg is van augustus tot oktober namelijk de kans groot dat je wilde bramen kunt plukken. In de herfstperiode vind je hier hele bijzondere paddenstoelen. Alleen de zoektocht naar dit alles is al één groot avontuur!”

  • Bomenroute op recreatiepark Het Hulsbeek in Oldenzaal (9 km)

“Het leuke van de bomenroute op Het Hulsbeek is dat je zo veel interessante dingen leert onderweg. Bij alle bijzondere bomen vind je namelijk een informatiebordje met alles over die specifieke boom. Wat wij zelf ook altijd heel leuk vinden, is om de Pl@ntNet app te gebruiken. Daarmee scan de je bladeren en zie je in één oogopslag welke boom dit is en allerlei andere leuke weetjes over deze boom.”

“Voor kleine kinderen is dit een hele leuke wandeling! Onderweg zoek je samen naar kabouters en heb je het rondje gelopen, dan eindig je bij speelbos Het Klauterwoud, links van het Koetshuis Hof Espelo. Goed voor een paar uurtjes vermaak in de buitenlucht en de ideale plek om met een lekker ijsje of drankje af te sluiten!”  

“Voor de geoefende wandelaars kan ik echt de Umfassungsweg op landgoed Twickel aanraden. Bijzonder is dat deze route jouw gezin over een vlonderpad leidt midden door de natuur. Vanaf hier heb je, vooral na een periode van regen, uitzicht op allerlei mooie insecten en waterbeestjes zoals libelles en schaatsrijdertjes. Let op: deze route is niet toegankelijk met een kinderwagen.”

“Wil je een unieke natuursensatie? Dan is het blotevoetenpad in Twello echt een aanrader! Voel gras, modder, blubber, water, regen of zon op je voeten en laat je verrassen door de afwisselende natuurelementen op dit pad. Kijk na afloop ook echt even in de super leuke streekwinkel met verse, lokale, biologische producten.”

“Wandelen met je gezin op het Lutterzand is altijd leuk! Spelen in het zand, kreeftjes vangen in De Dinkel, broodjes bakken bij de Lutte Hutte; er is altijd wel iets te beleven. Dit is trouwens ook de ideale plek om je viervoeter mee te nemen. Bij het hondenstrand zijn er altijd wel genoeg speelvriendjes te vinden.”

Genoeg inspiratie voor een zomer vol wandelplezier. Ga je op pad? Vergeet niet om voldoende eten en drinken mee te nemen. Met zo veel te zien en te doen onderweg, blijf je vaak langer weg dan je vooraf denkt. Eén ding staat vast: geniet ervan!

Heb je een vraag?

Zijn er misschien onduidelijkheden waar je meer informatie over wilt hebben? Bekijk de veelgestelde vragen of stel je vraag online!

Stel je vraag

Laat jouw kind spelen, ontdekken, leren en doen

Kom gerust eens sfeer proeven of meld jouw kind direct aan!

Contact opnemen