Zo komen kinderen buiten tot spel

????
☃️
❄️
????‍♂️

Bij Kinderopvang Buitenspelen laten we ons niet tegenhouden door het weer om naar buiten te gaan. Regen, kou of sneeuw; wij hebben genoeg ideeën om het buitenspelen leuk te maken én houden. En het mooie is: we zien dat onze stimulans altijd werkt. Kinderen houden van buitenspelen, dat zit in hun aard. Van ontdekken, rennen, klimmen en de natuur ingaan. Heb je thuis een kind waarbij de verleiding groot is om binnen te blijven? Lees dan onderstaande tips van pedagogisch medewerkster Danielle Weda en zorg voor de juiste kleding bij bepaalde weersomstandigheden. ????

1️⃣ Initieer leuke spelideeën

Danielle: “Veel activiteiten die kinderen graag binnen doen, kunnen ook prima buiten. In deze tijd van het jaar gaan we rustig buiten knutselen of spinnenwebben maken van wol en buitenbingo of levend Stratego spelen in de buitenlucht. Doordat er buiten lekker veel ruimte is, ontstaan er ook vanzelf leuke ideeën. Zo organiseren we bijvoorbeeld een race als kinderen een heksenbezem van losliggende takken hebben gemaakt en testen we meteen of alle zelfgemaakte vliegers het doen.”

2️⃣ Laat kinderen meedenken

“Vaak nemen kinderen al snel ons initiatief over en dat is leuk om te zien. De één zet het parcours uit voor de heksenrace en de ander verzint een heel verhaal waar een rollenspel omheen wordt bedacht. Buitenspelen stimuleert de creativiteit, motorische ontwikkeling en het samenwerken. Dit zijn belangrijke competenties en vaardigheden waar kinderen in de toekomst profijt van zullen hebben.”

3️⃣ Wissel je buitenspeelgoed af

“Het liefste spelen we met materiaal uit de natuur, maar buitenspeelgoed als stoepkrijt, een verrekijker, vlag, wol, springtouw en bijvoorbeeld pindakaas om dennenappels mee in te smeren waar we vogelzaad op plakken, doen het altijd goed. Op de website van OERRR vind je nog veel meer leuke ideeën. Laat je niet tegenhouden om naar buiten te gaan dus, want er is altijd wel iets te ontdekken, te doen en te leren tijdens het buitenspelen!”

Oei ik groei ????

“Wij als pedagogisch medewerkers zien ook meteen in welke rol een kind zich prettig voelt. Waar het ene kind graag de leiding neemt, kijkt het andere kind liever de kat uit de boom. De één is heel creatief, de ander bijvoorbeeld weer heel sociaal. Wij maken gebruik van de JIK-methode om ieder kind zichzelf te kunnen laten zijn en zich te ontwikkelen op een manier die bij hem of haar past. Buitenzijn is voor de groei van ieder kind het ideale speelveld.”

Kan een afbeelding zijn van 3 mensen en sneeuwbal

Heb je een vraag?

Zijn er misschien onduidelijkheden waar je meer informatie over wilt hebben? Bekijk de veelgestelde vragen of stel je vraag online!

Stel je vraag

Laat jouw kind spelen, ontdekken, leren en doen

Kom gerust eens sfeer proeven of meld jouw kind direct aan!

Contact opnemen